Huonojen viinojen ilta IV

Neljäs Huonojen viinojen ilta viettiin Helsingissä, kadunmiesten suosimassa Kallion kaupunginosassa 3.2.2012. Muutos perinteiseen oli myös toteutustapa: järjestäjän hankkiman viinakasan sijaan jokainen osallistuja toi tullessaan pullollisen herkkunektaria, kriteerinä oli että litkun piti sisältää vähintään 15% alkoholia.

Maistelu toteutettiin pullo kerrallaan, arvostellen kokonaisuus asteikolla 0-5. Kommentteja kirjattiin vapaamuotoisesti myös pullon ja juoman ulkonäöistä, hajusta sekä mausta. Arvostelijoita oli 8, arvosteltavia 9. Tuloksien yhteenveto on alla, paras ensin. (Muistiinpanot esittelyistä tehtiin kännissä, joten ne tuskin vastaavat sitä mitä henkilö sanoi).

 

Juoma: Marskin ryyppy 40%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Haastoin alkon työntekijän "suosittele mulle huono viina", se siinä arpoi jollon tarkensin että ei tarvi ihan paskaa olla, jonka jälkeen aikanaan sieltä putkahti Marskin ryyppy.

Pistekeskiarvo: 3,74

Poimittuja kommentteja: "Isänmaallisen kirkasotsainen", "Mausteisen napakka"

 

Juoma: Wirta 40%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Kippari henkinen, suomalaisia perinteitä kunnioittaen, joka ei välttämättä näy maussa.

Pistekeskiarvo: 3,69

Poimittuja kommentteja: "Sopivan viinainen", "Neitien viinaa, yrittää haista alkoholille", "Potkaisee mahaan, esitti hajun perusteella heikkoa, yllätti, rehellinen viina"

 

Juoma: Talvisota 40%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Tämä tuo mieleemme Talvisodan: olo oli paha ja kaikkia vitutti. Valmistettu Talvisodan muistoksi, ei varmaan hyvää siis. Kaihoisasti minttunen varmaan on huonoa viinaa.

Pistekeskiarvo: 3,56

Poimittuja kommentteja: "Minttua perkele", "Kuin suuvettä"

 

Juoma: Limoncello 30%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Italialainen sitruunalikööri. Itse tutustuin tähän pari vuotta sitten Napolissa. Silloin tuntui hirveältä litkulta, nyt kokeillaan arvovaltaisen raadin kera.

Pistekeskiarvo: 3,37

Poimittuja kommentteja: "Keltaista spermaa"

 

Juoma: Jallu *** 40%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Hyvän jallun tuhlausta. Tästä ois saanu kolme pulloa oikeeta jallua.

Pistekeskiarvo: 2,97

Poimittuja kommentteja: "Juksaava", "Väärä", "Miksi kolme tähteä", "Kaunis"

 

Juoma: Mustikka väkevä viini 21%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Alkossa puhutteli Jorma-hyllyssä.

Pistekeskiarvo: 2,81

Poimittuja kommentteja: "Hyvä teiniviina", "Kauhea jopa kännissä"

 

Juoma: Marabello 21%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Koska Liisa oli alaikäinen (12,5) ja herra Markiisi ei löytänyt tietään Alkon hyllylle. Kaverien kesken kutsutaan Maravaksi. Hitusen lämmin meille, koska muistuttaa brändiä. Tähtiä ei ole ansainnut. Brändi ja vermutti.

Pistekeskiarvo: 2,19

Poimittuja kommentteja: "Laattaisan vermuttinen", "Pyörii tuskallisen kauan kitalaessa"

 

Juoma: Gekkeikan Sake 14,6%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Ihmiset maistaa tätä ja päättelee että sake on paskaa. Jenkkituotantoa, jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä saken kanssa.

Pistekeskiarvo: 1,98

Poimittuja kommentteja: "Kuin tuulahdus Sorbusta"

 

Juoma: Scwarzwälder Kirschwasser 40%

Tuojan esittelyn lyhennelmä: Mietin mitä toisin: meinasin grappaa, mutta liian iso pullo koska en itse voi tänään maistella. Toin siis pienen pullon kirschwasseria, jotain kirsikka pontikkaa.

Pistekeskiarvo: 0,81

Poimittuja kommentteja: "Aika Lasolia", "Sukkamehu, kivekset"