Jallun alkulähteet osa 2

 

Juhlallinen joukkueemme patriootteja kokoontui Jämeräntaipaleella Smökin ja jmt 6 välittömässä läheisyydessä perjantaina 18.6.2010 aamulla puoli 7 aikoihin, jonka jälkeen siirtyminen tampereelle Lahdesjärven ABC:lle aloitettiin. Tarkoituksena oli vetää aamushufeet Jyväskylän vahvistusta Juusoamme odotellessa, jonka junan piti saapua Tampereelle klo 08.50. Siellä kahvitellessamme emme saaneet Jaloon Pastoriin yhteyttä lukuisista yhteysyrityksistä huolimatta ja viimein muutamaa minuuttia ennen siirtymisen aloittamista rautatieasemalle, Juusoa vastaan, tuli tieto siitä ettei Juuso olekaan junassa! Juna oli karkaillut ennen Juuson saapumista paikalle, sekä myös osasyynsä asiassa oli Juuson herätyskellolla.

 

Teemun sooloilu väärään suuntaan rampilta takaisin kohti Helsinkiä ja Antin porukan maisemakierros Tampereen läpi johtuivat juuri viime hetken tilannemuutoksista. Välietappi Tampereelta Koskenkorvalle sujui siis autojen harhaillessa kuka missäkin, mutta kuitenkin saimme porukan koottua teboililla Koskenkorvalla, jonka takapihalta olikin jo näkymät metsän takana siintävään Altian tehtaaseen. Huoltoaseman pihalla viimeistä autoa odotellessa tapasimme myös preatchers mc:n joka halusi rukoilla puolestamme.

 

Viimein saavuttuamme puoli 12 aikaan tehtaan sisäänkäynnille ilmoitimme Jalon kulkueemme saapumisesta ja siirryimme ruokalaan odottamaan isäntäämme. Lounas ruokalassa (kievin kanaa, ihan ok) ja kahvit (Jouni sai vaan pienen kupin) olivat nälkäiselle seurueellemme erittäin mieluisia, jonka jälkeen Markku Mäki tehtaanjohtajan ominaisuudessa piti meille kalvosulkeiset tehtaasta, altiasta ja niiden historiasta. Tämän jälkeen pääsimme itse asiaan, eli tehdaskierrokselle.

 

Aluksi pääsimme tutustumaan käymisprosessiin (huone täynnä isoja tankkeja, joissa pojat kuplivat) ja sen jälkeen vierailu itse pääkallopaikalle valvomoon. Valvomossa oli kunnioitettava määrä eri laatuja seinällä, josta bongasimme niin rakkaan tähtösemme kuin sen kilpailijan? rommiviinan!

 

Valvomosta matka jatkui tarkkaan valvottuun tislaamoon, jonne ei saanut viedä kameroita eikä puhelimia. Siellä olivat niin 30m tislaustornit kuin myös muutkin oheislaitteet, joilla päästiin aina 99,9% etanoliin asti. Alhaalla pääsimme maistelemaan 96%, jonka tuoksukin jo avasi nenän. Kyllä tehtaan 70000l vuorokausituotanto on aika vaikuttavaa.

 

Tämän jälkeen poistuimme uudesta rakennuksesta ja menimme katsomaan kuinka se viina on ennen kunnollisina aikoina tehty, 1938 lähtien. Valitettavasti tämä entisajan kruununjalokivi on nykyisin poissa käytöstä uusien teollisten prosessien myötä, mutta välineistö ilmeisesti olisi melko nopeastikin taas käyttökunnossa, enemmän on puutetta sitä käyttävästä osaavasta henkilökunnasta.

 

Vierailu tehtaalla oli seurallemme kunnia, jota läheskään kaikki halukkaat eivät pääse kokemaan ja siitä kiitämme tehtaanjohtaja Markku Mäkeä, sekä altiaa.

 

Tämän visiitin jälkeen suuntasimme katseemme kaakkoon, jossa meitä odotti Jyväskylässä omppuhotelli ja kaupungin lukuisat houkutukset. Matkalla osa porukasta suuntasi sukuloimaan Ähtärin eläinpuistoon, josta löytyi paljonkin mielenkiintoista nähtävää.

 

Jyväskylään saavuimme kahdessa osastossa, ensitiedustelut s-markettia etsien tuottivat haluttua tulosta eli löysimme jotain viemään pölyn peräseinäjoen kautta suuntautuneessa maantien matkassamme. Pikavisiitti suihkussa ja vilkaisu yhteen tähteen auttoivat meidät tunnelmaan, jossa oli hyvä lähteä syömään Old Bricks Inniin illallista, josta Juuso oli paikallisena varannut meille pöydän. Maittava illallinen alkudrinksuineen (Jallumuuli) auttoi jaksamaan pitkälle yöhön.

 

Lauantaina oli vuorossa siirtyminen Jyväskylän lähiseudulla sijaitsevalle mökille, jossa harrastettiin kesäpelejä, grillausta, saunomista, prinsessahäitä sekä lanseerattiin niittijallu. Viikonloppu kuluikin näin vauhdikkaasti ja sunnuntai-iltana aloimmekin jo suuntaamaan katseemme tulevaisuuteen: kenties joku päivä kävisimme Jallun toisellakin alkulähteellä kaukana ranskassa… Kukaties, mutta sitä odotellessa seuraamme tähden johdattamaa tietä mutkaisella tiellä näkymättömiin.